23948sdkhjf

DHL i jätteaffär med Volvo Lastvagnar

Volvo Lastvagnar och Deutsche Post DHL Group har tecknat ett samarbetsavtal för att skynda på övergången till fordon med noll uavgasutsläpp, detta meddelas i ett pressmeddelande. DHL har beställt omkring 40 ellastbilar av modellen Volvo FE och Volvo FL, som ska användas för paketleveranser inom stadstrafik. De första lastbilarna har redan beställts, sex av DHL Parcel UK och två av DHL Freight. Detta kommer att resultera i årliga besparingar på nästan 600 ton CO2 och nästan 225 000 liter dieselbränsle.

Ellastbilar för längre sträckor är också en del av initiativet och DHL har beslutat att börja använda Volvolastbilar även för regionala transporter, inledningsvis med fyra Volvo FM Electric lastbilar i Storbritannien.

Samarbetet omfattar bland annat introduktion av nya Volvoteknologier och gemensamma utvecklingsaktiviteter inom elektrifiering. Avtalet innebär även att Volvo Lastvagnar analyserar DHL:s transportverksamhet, med målet att säkerställa en framgångsrik implementering av skräddarsydda elektriska transportlösningar.

Volvo Lastvagnar är ledande på marknaden för tunga helelektriska lastbilar i Europa, med en marknadsandel på 42 % 2021. Som ett av de allra första lastbilsmärkena i världen, startade Volvo Lastvagnar redan 2019 serietillverkning av elektriska lastbilar. Företaget har levererat ellastbilar till en lång rad kunder i Europa, Nordamerika och Australien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079