23948sdkhjf

Han blir chef för produktion och logistik på Scania

I februari nästa år tillträder Marcus Holm, nuvarande direktör för Scania Danmark, rollen som chef för produktion och logistik på Scania. Samtidigt blir han medlem av den verkställande ledningen.

Marcus Holm har jobbat på Scania sedan 1994, bland annat inom forskning och utveckling samt som platschef för hyttproduktionen i Oskarshamn och för chassi- och hyttproduktion i Brasilien.

– Vi vill stärka Scanias produktion- och logistikverksamhet för att uppnå ökad effektivitet, i samband med att integrationen inom Traton Group accelererar. Marcus har bra förståelse för vår verksamhet och hela vårt flöde, och har även framgångsrikt drivit komplexa projekt. Med sin breda erfarenhet från produktion, utveckling och vår kommersiella verksamhet är han rätt person för den här uppgiften, säger Christian Levin, vd och koncernchef för Scania och Traton Group, i en kommentar.

Scania meddelar också att Scanias Industrial Operations kommer att delas upp i Produktion & Logistik samt enheten Forskning & Utveckling och Inköp i samband med detta. Anders Williamsson fortsätter som chef för Traton Group Industrial Operations och chef för Forskning & Utveckling och Inköp på Scania.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Vi har ett bra team inom produktion och logistik och vi är på en spännande resa där vi både har en del utmaningar men också stora möjligheter framför oss, säger Marcus Holm.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094