23948sdkhjf

Nu kan du köpa Volvos ellastbilar

Sedan februari rullar Volvos ellastbilar på gatorna. Men nu är det fritt fram för alla att köpa.

Redan i februari levererade Volvo de första ellastbilarna till kunder, och de har sedan dess kört sopor för Renova och dagligvaror för Coops räkning. 

De bilarna tillhörde dock en förserie för utvalda samarbetspartners och det är inte förrän nu det dags – Volvo FL Electric och Volvo FE Electric finns att köpa för alla hugade spekulanter. De båda modellerna tillhör de något mindre, som byggts för kraven på urbana transporter. 

– Global urbanisering kräver urban logistik och lastbilstransporter med noll utsläpp och minskat buller, och det brådskar. Med Volvo FL Electric och Volvo FE Electric kan vi möta dels de stränga miljökraven såväl som de höga affärsmässiga kraven från våra kunder, säger Jonas Odermalm, strategiansvarig för Electromobility på Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande. 

De utvalda kunder som nu redan kört bilarna i flera månader, har bidragit med feedback, något som både lett till förbättringar, men också gett goda betyg till drivlinans prestanda, den steglösa accelerationen och den tysta gången. 

– Samtidigt som kundfeedbacken har varit positiv, är det tydligt att infrastrukturen för laddning fortfarande är under utveckling i de flesta städer. Vi arbetar sida vid sida med både offentliga och privata partners för att enas om en långsiktig strategi för hur laddinfrastrukturen ska expandera. Men det är uppenbart att utvecklingstakten måste öka.

FAKTA 

Volvos ellastbilar 

  • Volvo FL Electric och Volvo FE Electric har utvecklats för distribution, avfallshantering och andra urbana transportapplikationer.  
  • Försäljning startar nu i Sverige, Norge, Tyskland, Schweiz, Frankrike och Nederländerna. 
  • Serieproduktionen är planerad till mars 2020. Initialt är volymen begränsad, men kommer att öka successivt. 
  • Volvo FL Electric har kapacitet för totalvikt på 16 ton. 
  • Volvo FE Electric har kapacitet för totalvikt på 27 ton. 
Kommentera en artikel (4)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109