23948sdkhjf

Green cargo gick back med 122 miljoner

Förra årets goda resultat vänds till minskad omsättning och förlust.

Efter ett fint bokslut för 2017 kunde Green cargo räkna hem en vinst på 77 miljoner kronor och tycktes ha långsiktigt stabila volymer och kontroll på kostnaderna. Nu kommer siffrorna från 2018 och där vänder resultaten neråt igen. 

Omsättningen minskar med fyra procent och uppgick till 4,2 miljarder kronor, i reella tal en minskning med 129 miljoner kronor. I ett pressmeddelande skriver Green cargo att omsättningen påverkas av tappade och minskade affärer, som bara till en del kompenseras av den nya avtal som ingåtts till ett värde av 880 miljoner kronor. Förlusten landar till slut på 122 miljoner kronor. 

Orsakerna till de försämrade resultaten hittar bolaget i störningar i infrastrukturen, brist på lokförare och ökade fasta kostnader, främst inom it och underhållskostnader av lok.

Ovanpå detta påverkades man av det extrema vädret, främst under sommaren med en tiofaldigad ökning av solkurvor och fördubbling av antalet bränder som störde tågtrafiken.  

Green cargo har vidtagit flera åtgärder för att öka lönsamheten. Utrikestransporterna genom Danmark drivs sedan december i egen regi, samtidigt som åtgärder i den norska verksamheten har börjat ge resultat. 

När det gäller nya transportavtal utmärker sig affärerna med Scandfibre logistics, Stena och Valsabbina. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141