23948sdkhjf

Ny tjänst från Loop industries

Den smarta digitala tjänsten Loop rocks får en efterföljare – för tunga transporter.

För några år sedan sjösattes Loop rocks, en digital marknadsplats där köpare och säljare av stenmaterial, jord och andra återvunna byggmassor ska kunna finna varandra.

Nu lanserar Loop industries ännu en tjänst: Hauly utlovas bli en digital marknadsplats för transporter inom bygg och anläggning.

Tanken är att transportköpare och certifierade åkerier ska nå varandra, kunna lägga upp ordrar och få bud direkt i appen eller på webben.

– Vi vill göra det enkelt för transportbeställare att hitta högkvalitativa åkerier med ledig kapacitet samtidigt som vi vill hjälpa åkerierna att öka sin beläggning. Kort och gott vill vi optimera åkeriernas fordonsflotta, säger Staffan Svantesson, chef för Hauly, i ett pressmeddelande.

Tilläggstjänster som digitala följesedlar och projektuppföljning ska göra det enkelt att få en överblick över pågående och avklarade uppdrag förklarar Hauly som också uppger att tjänsten är utformad i full enlighet med Beast (Byggbranschens elektroniska affärsstandard).

– Hanteringen av följesedlar sker i dag nästan helt för hand och på papper vilket skapar uppenbara problem för såväl transportörer som beställare. Genom att standardisera och digitalisera denna process skapar vi ett effektivare arbetsflöde och minskar administrationen för både beställare, åkerier och åkare, säger Staffan Svantesson.

Företaget tror att det finns en stor potential på området och hänvisar till Trafikanalys siffror som uppges visa att  tunga lastbilar transporterar nästan 500 miljoner ton per år och att var tredje bygg- och anläggningstransport går tom.

Enligt Hauly kan tjänsten också komplettera Loop rocks verksamhet genom att haka på transporter när återvunna byggmassor ska få nya ägare.

– Hauly är nästa steg i Loop industries strategi att erbjuda ett komplett digitalt ekosystem av byggrelaterade tjänster. Genom att optimera transporterna kan vi öka byggbranschens produktivitet och samtidigt öka nyttjandegraden av befintliga resurser, säger Anders Torell, vd Loop industries, i pressmeddelandet.

Hauly finns i dag tillgänglig i Stockholmsregionen,  antalet anslutna åkerier uppges vara över 30, det ska vara företag i varierande storlek från fem till över 100 lastbilar inom bygg- och anläggning.

Tjänsten ska lanseras nationellt 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141