23948sdkhjf

Se Volvos nya spektakulära lanseringsfilm

Byggde körbart torn av sina fyra nya lastbilsmodeller.

Volvo Lastvagnar har gjort sig kända för spektakulära lanseringar av sina bilar. Och nu har man uppenbarligen gjort det igen. 

För att verkligen visualisera kraften i sina fyra nya fordon byggde man ett torn av dem. Det blev 15 meter högt och 58 ton tungt, men inte nog med det. Det går dessutom att köra. Och för att riktigt maxa effekten, placerade man sin vd, Roger Alm, på toppen. 

De nya tunga lastbilsmodellerna är Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX. För den som ser filmen kan det se ut som en 3d-modellering, men Volvo intygar i ett pressmeddelande att tornet är på riktigt. 

– Det här är Volvo Lastvagnars största lansering någonsin. De nya modellerna kommer att få en enorm inverkan på våra kunders lönsamhet och förmåga att konkurrera om både affärerna och de bästa förarna. Jag är van vid att ha överblick i mitt jobb, men inspelningen av lastbilstornet var definitivt inte en vanlig dag på jobbet. Det är dessutom ingen överdrift att säga att jag inte älskar höga höjder. Jag är nog mer den jordnära typen, sade Roger Alm. 

Filminspelningen gjordes i slutet av förra året på en provbana utanför Göteborg. 

– Det tog ungefär en månad att designa och bygga tornet och se till att det var säkert att köra. Det hela blev möjligt tack vare den robusta anläggningslastbilen Volvo FMX och dess nya 38-tons boggi som kunde bära de andra lastbilarnas vikt. Projektet krävde dessutom en jämn hastighet och kurs, vilket löstes med hjälp av Volvo Dynamic steering-tekniken och en skicklig lastbilsförare, säger Markus Wikströmingenjör på Volvo Lastvagnar och del av teamet som byggde tornet. 

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14