23948sdkhjf

SJ väljer Euromaint för tågunderhåll i Linköping

Euromaint har fått uppdrag av SJ att underhålla de fordon som går i trafik mellan Sala och Linköping. Underhållet kommer att utföras vid Euromaints verkstad i Linköping. Avtalet förlängs årligen i upp till fyra år.
Euromaint och SJ har tecknat underhållsavtal avseende den aktuella flottan, det vill säga trafiken Sala – Västerås – Eskilstuna – Norrköping – Linköping. Uppdraget omfattar elva fordon; fyra stycken Reginatåg och sju stycken X12-tåg.
Uppdraget omfattar både förebyggande och avhjälpande lätt underhåll, inklusive materialförsörjning och löper från och med den 15 december i år. Underhållet kommer utföras vid Euromaints verkstad i Linköping, som kommer att ha öppet i stort sett dygnet runt. Detta passar väl in i underhållsbehovet för denna trafik. Vid verkstaden finns sedan tidigare den kompetens som krävs för underhållet av aktuella fordonstyper.
- Vi är glada över att SJ visar oss förtroendet att låta oss underhålla den aktuella flottan, säger Marcus Bylund, verkstadschef Linköping, Euromaint Rail. Vi har vid verkstaden i Linköping lång erfarenhet av aktuella fordon. Genom att planera och utföra underhållet på ett effektivt sätt är vår ambition att leverera hela, rena och säkra tåg i tid för att på det sättet bidra till en punktlig trafik.
Tomas Steiner, inköpare på SJ och Johan Rydén, konraktsansvarig på SJ, ser många fördelar med att förlägga underhållet till Euromaints verkstad i Linköping.
- De har lång erfarenhet av aktuella fordonstyper och kompetens på plats större delen av dygnet, säger de båda. Verkstaden har också en bra ledningsstruktur och arbetar aktivt med att utveckla och förbättra verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064