23948sdkhjf

Speed Group satsar på bulk – köper Scandi Terminal

Ratosägda bolaget Speed Group har tecknat avtal med Profura Gruppen om att köpa Scandi Terminal AB.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget, som verkar inom logistiklösningar inom 3PL och 4PL, kommer därmed att bredda sitt logistikerbjudande till att också innefatta en nischlösning för bulkprodukter. Det innebär bland annat erbjudande om lager, transport och ompackning av bulkprodukter.

– Förvärvet av Scandi Terminal AB är helt i linje med Ratos förvärvsstrategi där såväl större som mindre tilläggsförvärv i befintliga bolag är en viktig del. Med förvärvet av Scandi Terminal AB tar Speed ytterligare ett steg i att bredda sitt kunderbjudande. Det kommer att skapa positiva synergier för kunderna och bådar gott för fortsatt lönsamhet, säger Christian Johansson Gebauer, styrelseordförande i Speed Group och President Business Area Construction & Services, Ratos, i en kommentar.

Scandi Terminal AB ingår sedan 2006 i Profura Gruppen och omsatt omkring 40 miljoner under 2021/22. Speed Group, med huvudsäte i Borås omsätter drygt 1 MDSEK och sysselsätter cirka 1 600 personer.

– Vi har en uttalad förvärvsstrategi där fokus ligger på lönsamma bolag som kan tillföra Speeds kunder nya tjänstesegment. Här stämmer Scandi Terminal AB väl in, de är verksamma inom en nisch där vi ser stor potential. Med vår erfarenhet och kompetens inom logistik är vi övertygade om att vi har fina möjligheter att utveckla både bolaget och våra kundrelationer inom området på ett positivt sätt, säger Mats Johnson, vd, Speed Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08