23948sdkhjf

Han blir ny vd för Speed Group

Tidigare förra veckan förvärvade Ratosägda bolaget Speed Group transport-och logistikbolaget Scandi Terminal.

Nu sker nästa förändring inom bolaget när Jesper Andersson tillträder som ny vd och efterträder därmed Mats Johnson på posten.

– Jag är mycket glad över att Jesper Andersson blir ny vd i Speed. Han kan bolaget utan och innan, och har de senaste åren haft en aktiv roll i verksamhetens positiva utveckling. Jesper Andersson har en bred palett av kompetenser som blir viktiga för att säkra den positiva trenden när Speed nu står inför en ny tillväxtperiod. Vi på Ratos vill också skicka med Speeds tidigare vd Mats Johnson ett varmt tack och önska honom lycka till när han nu tar sig an nya utmaningar. Under hans ledning och fokus på operationell effektivitet har bolaget utvecklats mycket väl, hela tiden med kunderna och medarbetarna i centrum, säger Christian Johansson Gebauer, styrelseordförande i Speed och President Business Area Construction & Services på Ratos, i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Jesper Andersson axar den nya rollen, kommer Mats Johanson tills vidare att jobba med operationella frågor i bolaget.

– Jag är stolt och hedrad över möjligheten att få leda Speed. Som en av grundarna har jag haft förmånen att få följa och vara med och utveckla bolaget under en lång tid, genom kraftig tillväxt mot ökad lönsamhet. Speeds erbjudande är idag modernt och attraktivt. Det kommer inte att saknas utmaningar i vår omvärld framöver, men Speeds medarbetare är enastående och bolaget står stadigt på sina två ben bestående av hållbara logistik- och bemanningslösningar, säger Jesper Andersson, ny vd i Speed.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078