23948sdkhjf

Nytt e-handelsföretag etablerar sig i Eskilstuna – investerar 120 miljoner

Health and Sports Nutrition Group (HSNG), Sveriges största e-handelsföretag inom sport och hälsa, kommer inom kort att etablera sig i Eskilstuna genom att öppna ett nytt lager här. Etableringen innebär en investering på 120 miljoner kronor och företaget planerar för ett 70-tal arbetstillfällen på orten.   

Eskilstuna logistikpark fortsätter att växa, nu står det klar att Sveriges största e-handelsföretag, Health and Sports Nutrition Group (HSNG), kommer att etablera ett lager på platsen, det framgår i ett pressmeddelande. 

Etableringen innebär en investering på 120 miljoner kronor och företaget planerar för ett 70-tal arbetstillfällen på orten. Lagret kommer att byggas av företaget Inhubs precis vid E20, på Williams väg 19.

– Vi vill förstärka vår position som Nordens största e-handelsaktör inom träning och hälsa. För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Vi väljer att investera i Eskilstuna eftersom det är den mest optimala logistikhubben för oss. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser, säger Johan Görgård, vd för HSNG.

Redan sommaren 2023 ska lagret stå klart och stegvis tas i drift under andra halvåret 2023. Lagret kommer att vara helautomatiserat och ha solceller på taket, som förser lagret med grön energi. HSNG planerar att anställa ett 70-tal medarbetare till logistikverksamheten i Eskilstuna. Rekryteringen till vissa nyckelroller kommer att påbörjas redan efter sommaren 2022.

– Vi är glada för att nu kunna ta första spadtaget i Eskilstuna och ser fram emot att kunna inviga det nya lagret i slutet av nästa år. Vårt nya lager kommer att ge oss möjlighet att accelerera både vårt miljömässiga hållbarhetsarbete och erbjuda en arbetsmiljö i framkant för våra medarbetare, säger Johan Görgård.Mälardalen har under de senaste åren utvecklats till en logistikhub för hela e-handelsbranschen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078