23948sdkhjf

Tilttillverkaren effektiviserar – ska nå hela Sverige på ett dygn

Snabbare leveranstider och bättre kundservice, det vill Rototilt kunna ge sina kunder när de öppnar ett nytt centrallager i norra Storstockholm. Enligt bolaget ska leveranser kunna komma fram på ett dygn oavsett var i Sverige man befinner sig.

Rototilt meddelar att de ska öppna ett centrallager i Rosersberg norr om Stockholm. Anledningen är att de vill förbättra kundservicen genom kortare ledtider, ökad flexibilitet och tillgänglighet.

– Vi vet hur tidspressat och viktigt det är att hålla maskinerna rullande. Logistik är en nyckelfråga som vi tar på stort allvar och på det här sättet stärker vi vår servicegrad väsentligt, säger Jan Karlsson, eftermarknadschef på Rototilt.

Centrallagret beräknas vara igång under fjärde kvartalet i år och enligt Rototilt kommer leveranstiderna att kortas rejält. Oavsett var i Sverige man befinner sig kommer man få sin reservdel morgonen efter om man gör sin beställning före klockan 16 hävdar Jan Karlsson. Även södra delen av Norge och stora delar av Finland nås av den nya logistiklösningen. Leveranser till resten av Europa ska gå på ett dygn snabbare.

– Det är ett logistikcenter som ligger geografiskt perfekt ur alla synvinklar. Det är ett stenkast till Arlanda och de flesta logistiklösningar som finns i Norden utgår från norra delen av Stockholm. Vi har valt den här lösningen för att komma närmare kunden och höja vår närvaro. Vi vill kunna välja det bästa alternativet för kunden, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.11