23948sdkhjf

Budbee tar in 400 miljoner

Last mile-bolaget stänger sin kapitalrunda.

Under måndagen stängde Budbee sin kapitalrunda, som varit öppen i en månad och riktade sig till befintliga ägare. Nu har rundan stängts på 400 miljoner kronor till en värdering på drygt 7,3 miljarder kronor.

Det skriver Budbee i ett pressmeddelande.

Utöver investeringarna får bolaget också tillgång till utökad lånefinansiering för att stötta fortsatt tillväxt. Sedan förra kapitalrundan i december ifjol, har bolagets aktievärde stigit med 141 procent.

– Jag är otroligt stolt över att kunna berätta den här nyheten idag. Inte bara för att vi säkrar nytt kapital till en bra värdering med låg utspädning i dagens osäkra marknadsläge, utan också för att vi får fortsatt förtroende från en traditionell affärsbank som ger oss utökade kreditfaciliteter. Vi har nu också satt upp ett investeringsprogram som möjliggör för våra medarbetare att vara med som ägare på Budbees tillväxtresa, vilket har varit viktigt för mig personligen, säger Fredrik Hamilton, grundare och vd på Budbee, i en kommentar.

Företaget som grundades 2016, når genom paketskåp eller hemleveranser, 35 miljoner människor i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna och Belgien

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125