23948sdkhjf

Mærsk köper logistikföretag i Hongkong

Under onsdagen stod det klart att Mærsk nått en överenskommelse om att köpa det Hongkong-baserade logistikföretaget LF Logistics. Företaget verkar inom e-handel, omnikanal och inlandstransporter i Asien-Stillahavsområdet. Ett förvärv värt 3,6 miljarder dollar, det vill säga omkring 32 miljarder svenska kronor.

– Förvärvet av LF Logistics är en viktig och verkligt strategisk milstolpe på vår resa till att bli den globala integratören av containerlogistik; ett globalt logistikföretag som tillhandahåller digitalt aktiverade end-to-end logistiklösningar baserade på kontroll av kritiska tillgångar. Med förvärvet av LF Logistics lägger vi till kritiska resurser i Asien och Stillahavsområdet för att stödja våra kunders långsiktiga tillväxt i Asien och Stillahavsområdet samt kapacitet och teknologi som vi kan skala i vår kontraktslogistikverksamhet globalt, säger Søren Skou, vd för Maersk.

Förvärvet av LF Logistics innebär att Maersk utökar sin befintliga lagerportfölj med 223 lageranläggningar, och är nu uppe i nära 550 anläggningar runt om i världen. Totalt har de en markyta av 9,5 miljoner kvadratmeter.

– Med denna affär kommer vi att öka vårt lager- och distributionserbjudande och svara på våra kunders snabbt växande behov av kontraktslogistik. Guidad av en kundcentrerad kultur och väl genomförd verksamhet har LF Logistics byggt upp en oöverträffad meritlista av att utföra en överlägsen omni-channel strategi för kunder, vilket är en unik position som vi kan använda för att bygga och driva tillfredsställelse till kunder i hela vårt nätverk, säger Vincent Clerc, vd för Ocean & Logistics på Maersk.

Samtidigt som köpet av det Hongkong-baserade logistikföretaget kommer Maersk att inleda samarbete med Li & Fung, som äger LF Logistics till 78 procent,  för att utveckla logistiklösningar.

– Vi inser att för att LF Logistics ska vara en global ledare i branschen är det av största vikt att uppnå skala. Maersk erbjuder den perfekta passformen för våra människor och våra kunder. Det har en betydande närvaro runt om i världen och kommer att använda LF Logistics talangbas och operativa plattform över hela Asien för att bygga ut sitt logistik- och uppfyllandeerbjudande globalt, säger Joseph Phi, vd för Li & Fung och vd för LF Logistics.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

3.205