23948sdkhjf

Slättö säljer stor logistikportfölj till SLP

Genom sin logistik- och lagerplattform Evolv haSlättö sålt elva fastigheter i Stockholm, Mälardalen och Norrköping. Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om 41 000 kvadratmeter och portföljen har förvärvats av Swedish Logistic Property ,SLP. Av del elva fastigheternas som sålts, har fem designats av Evolv och utrustats med solcellspaneler. 

 Vi är stolta över att ha skapat denna portfölj genom förvärv, utveckling och aktiv förvaltning, samt över att nu slutligen genomföra en framgångsrik exit. Den här transaktionen blir ett kvitto på vår kompetens inom value add-strategin och levererar en god avkastning till våra investerare. Eftersom hyresgästrelationer är helt centralt i vår affärsmodell är vi glada att kunna lämna över dessa fastigheter till teamet på SLP som vi vet delar vårt långsiktiga perspektiv och konkreta arbetsmetod. Vi ser fram emot att följa SLP som minoritetsägare, säger Lars Axelsson, chef för Evolv i ett pressmeddelande. 

Evolv har omkring 30 fastigheter under förvaltning samt projektfastigheter omfattande över 400 000 kvadratmeter befintliga och förväntade framtida byggrätter med ett färdigutvecklat värde om över 5 miljarder kronor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125