23948sdkhjf

Volvo ska säkra självkörande fordon

Volvo Group Venture capital har investerat i ett bolag inom mätbar säkerhet för förarstödssystem och självkörande fordon. Foretellix uppdrag är att göra system för autonom körning säker och effektiv.

Volvo beskriver bakgrunden till investeringen med att en av de största utmaningarna med autonoma system är att avgöra när en produkt är tillräckligt säker för att kommersialiseras. Det är just denna utmaning som Foretellix ska hantera med sin verifieringsplattform. Den använder intelligenta verktyg för automation och dataanalys vilka samordnar och övervakar miljontals körscenarier för att säkerställa att det självkörande fordonet beter sig korrekt under alla tänkbara körförhållanden, inklusive extremsituationer.

Utöver Volvo Group Venture capitals investering ingick Volvo Autonomous solutions ett närmare partnersamarbete med Foretellix tidigare i år i syfte att gemensamt skapa en verifieringslösning för autonom körning som fungerar både på allmänna vägar och i avgränsade områden.

– Volvo Autonomous solutions och Foretellix ingick ett partnersamarbete i mars i år. Vi har en tydlig förståelse av den pågående utvecklingen och fördelarna med att arbeta med Foretellix-teamet och deras verifieringsplattform. Baserat på vår erfarenhet bestämde sig Volvo för att också investera i Foretellix, säger Nils Jaeger, vd för Volvo Autonomous solutions.

– Teamet har mycket erfarenhet och lösningen är attraktiv för en fordonstillverkare som Volvo. Vi tror att Foretellix affärsmodell och teknik kommer att spela en viktig roll för mobiliteten i framtiden. Foretellix kan ge Volvokoncernen ytterligare insikter i säker autonom körning, säger David Hanngren, Investment director, Volvo Group Venture capital.

– Volvo Group Venture capitals investering stärker vårt samarbete med Volvokoncernen ytterligare och kommer att hjälpa Foretellix att fortsätta påskynda den säkra implementeringen av alltmer avancerade system för automatiserad körning, säger Ziv Binyamini, vd för och en av grundarna till Foretellix.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14