23948sdkhjf

Här är vägsträckorna som underhålls i sommar

Även denna sommar ska det genomföras åtgärder på landets vägar, för att få bort flaskhalsar, öka trafiksäkerheten, minska risken för akuta fel och förbättra kollektivtrafiken.

Det ska till exempel byggas nytt, asfalteras om, befintliga vägar ska breddas, det ska separeras för mötande trafik och underhåll av broar och tunnlar.

Det skapar ett bättre flöde för trafikanter och näringsliv så att alla ska komma fram smidigt och på ett säkert sätt, säger Jonas Eliasson, tillgänglighetsdirektör på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

I Sverige finns cirka 10 000 mil statliga vägar och under sommaren genomförs omfattande arbeten eftersom färre personer har arbetstider att passa, yrkestrafiken minskar och resultatet av arbetet blir då som bäst, menar myndigheten.

De mest trafikpåverkande vägarbetena listas här:

  • I Norr- och Västerbotten kommer flera arbeten påverka exempelvis E4 norr om Umeå till Gumboda.

  • Flera förbättringar längs E4 påverkar mellan Gävle och Härnösand samt Enånger-Hudiksvall och Timrå-Härnösand.

  • Mellan Eskilstuna och Västerås byggs väg 56 om till mötesfri landsväg mellan Kvicksund och Västjädra (där väg 56 ansluter till E18).

  • I Stockholmsområdet påverkas E18 mellan Stocksund och Arninge där körfälten för kollektivtrafik breddas. Ekerövägen påverkas mellan Nockey och Tappström i riktning mot Ekerö.

  • I Göteborg byggs det nytt, vilket påverkar framkomligheten på leder och gator. Sprängningsarbete kommer påverka Kallebäcksmotet på E6 samt stopp och begränsningar till väg 40.

  • Längre söderut påverkas E4 förbi Ljungby till motorväg och på E4 förbi Jönköping, där ett extra körfält ska byggas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094