23948sdkhjf

Dagab flyttar frukt- och gröntlager till Landskrona – dubbelt så stort

Dagab bygger ett nytt rikslager för frukt och grönt, ska vara i drift mot slutet av 2022.

Dagab har skrivit ett 15-årigt hyresavtal med Logicenter om ett nytt och större rikslager för frukt och grönsaker i Landskrona.

Det nya lagret kommer att ersätta befintligt rikslager för frukt och grönt i Helsingborg och försörja butiker i hela Sverige.

Det nya lagret på 37 000 kvadratmeter blir mer än dubbelt så stort som det nuvarande, och har dessutom möjlighet att byggas ut med 8 000 kvadratmeter.

Det nya lagret, som planeras vara i full drift i slutet av 2022, har ett bra läge och infrastruktur och möjliggör en framtida automationslösning, skriver Dagab i ett pressmeddelande.

– Satsningen är ytterligare ett steg i Dagabs långsiktiga strategi att utveckla hela varuflödet inom Axfoodkoncernen. En effektiv, hållbar och dynamisk logistikverksamhet är, tillsammans med ett attraktivt och effektivt sortiment, centrala delar i vårt arbete med att göra skillnad i kundmötet för våra kedjor Willys, Hemköp, Tempo, Handlar’n, Snabbgross, Eurocash och Mat.se, säger Nicholas Pettersson, vd för Dagab.

I Landskrona passar Dagab även på att flytta ihop lager- och transportverksamheten, som i dag finns på olika adresser, för att ytterligare optimera varuflödet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078