23948sdkhjf

Biltema satsar på Halmstad

Halmstads hamnområde växer ytterligare när Biltema utökar sitt huvudlager med 7 500 kvadratmeter under våren 2021.

Hallands hamnar Halmstad fortsätter utvecklas positivt. Hamnen är Sveriges fjärde största containerhamn och en av största för bilimport. Investeringar har gjorts för runt 170 miljoner kronor i nya på- och avkörningsramper, passagerartorn och kontorsbyggnad bland annat. Från E6:an byggs nu dessutom en ny infart till hamnen, Södra infarten, som förväntas förbättra trafiksituationen ordentligt.

Nu utökar också Biltema sitt huvudlager i Halmstads hamnområde då bolaget expanderar verksamheten med 16 nya varuhus. Lager 1 ska stå klart under våren 2021 och omfattar då 7 500 kvadratmeter lageryta.

Vi ser ett stort intresse för logistikläget i Hallandsregionen och Biltemas utbyggnad av sitt huvudlager i Halmstad är en fin bekräftelse på detta, säger Björn Alvengrip, vd i HallandsHamnar.

Biltemas lager ligger strategiskt placerat vid containerdepån vid kaj och i anslutning till järnvägen. Biltema planerar också att bygga ytterligare cirka 100 000 kvadratmeter lagerytor med byggstart under året.

Vi fortsätter att expandera och i takt med att vi öppnar nya varuhus gör vi nu betydande investeringar på nya lagerytor. Detta gör att vi kan hantera ökade godsflöden när vi expanderar verksamheten i Norden, säger Bjarne Sandberg, vd Biltema Logistik.

Men det stoppar inte där, en stor ombyggnation planeras också i hamnen. Kajerna ska förlängas för att ge plats för nya godsflöden och ge möjlighet till att emot större fartyg. En satsning görs även för att öka järnvägskapaciteten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25