23948sdkhjf

Ökade godsvolymer för Hallandshamnar

Godsvolymerna för stålråvara ökade med runt 85 procent över Hallandshamnar i Halmstad förra året. Och nu kommer den öka ännu mer.

Det beror på att Tata Steel ska utöka importen via hamnen med drygt 60 000 ton stålråvara per år, berättar Hallandshamnar på sin hemsida.

De skriver att stålservicecentret Tata Steel i Halmstad har ett brett produktutbud av plåt och att plåten klipps och formas i anläggningen – bland annat för att passa fordonsindustrin och byggnadsindustrin.

De volymer Tata Steels verksamhet i Fredriksstad i Norge tidigare hanterade kommer nu till Halmstad från stålverk i Storbritannien och Nederländerna, står det.

– När vi tar in volymen via Halmstad skapar vi en logistisk fördel och kommer närmare våra kunder. Det gör att vi kan ge mycket bättre service och dessutom minskar vi klimatavtrycket avsevärt, säger Michael Andersson, vd Tata Steel Distribution Scandinavia på hemsidan och Emil Vranjancu, marknadschef Hallandshamnar tillägger:

– Vi gläder oss över ett utökat förtroende från Tata Steel med nya godsvolymer, vilket stärker vår position som en av de ledande importhamnarna av stålråvara i Sverige.

De beskriver en föränderlig verklighet för stålmarknaden den senaste tiden. Priset har gått upp och ned och likaså tillgängligheten. Inte minst beroende på pandemin, bristen på halvledare och sanktionerna mot Ryssland.

– Vi har klarat oss bra genom pandemin och har kunnat serva våra kunder till 100 procent hela tiden. För oss som är lokala producenter med stålråvara från europeiska stålverk är vi inte beroende av leveranser från den ryska marknaden, avslutar Michael Andersson på hemsidan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094