23948sdkhjf

Wibax startar egen chaufförsutbildning

Wibax-koncernen växer kraftigt samtidigt som det råder stor brist på tankbilschaufförer inom åkeribranschen. Wibax vill påverka möjligheten att rekrytera fler chaufförer till framför allt Piteå och Skellefteå, och satsar nupå en egen körkortsutbildning och praktikplatser.

Wibax logistics har tillsammans med Arbetsförmedlingen tagit fram en utbildning som när den är slutförd kan leda till anställning hos Wibax  (eller andra företag). Utbildningen riktar sig till den som vill jobba inom branschen och är arbetssökande.

Yrkesakademin i Luleå håller i utbildningen och Wibax erbjuder tio personer möjligheten att genomgå praktikperioden på Wibax. Dessutom kommer Wibax att utbilda inom de områden som gäller specifikt för tankbil. Piteå kommun och Arbetsförmedlingen tipsar om kandidater och deltar i urvalsprocessen tillsammans med Wibax.

– Wibax ser många fördelar med utbildningen då vi får bättre kontakt med målgruppen under praktikperioden. Genom utbildningen har vi större möjlighet att lära känna personerna samtidigt som de får lära känna oss. Förhoppningsvis gör det att vi kan behålla arbetskraften i företaget, säger Annica Pettersson, HR-chef på Wibax.

Utbildningen startar under oktober 2020 och pågår fram till mars 2021.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079