23948sdkhjf

Wibax utökar i Gävle

Wibax investerar i sin nionde terminal, denna gång i Gävle hamn, för att ytterligare stärka distributionskedjan i Sverige.

Wibax har investerat i en terminal i Gävle med syftet att fortsätta stärka distributionskedjan. 
– Genom att investera i egna terminaler säkerställer vi att finnas nära våra kunder och minimera frakt med tankbil så långt som det är möjligt, säger Magnus Sundström, vd Wibax logistics.

Wibax har nu nio terminaler strategiskt placerade på olika platser i Sverige samt en i Jakobstad, Finland. Den nya terminalen i Gävle ligger precis intill hamnen och har kapacitet att hantera såväl båt- som järnvägs- och tankbilstransporter. Terminalen i Gävle har en cistern som rymmer cirka 6 000 kbm. I dag kan Wibax samtliga terminaler totalt lagra cirka 460 000 kbm.

Wibax erbjuder hela distributionskedjan, från inköp och produktion till lagring och frakt med egna tankbilar. Ambitionen med terminalerna är att finnas nära kunderna och minimera frakt med bil så långt som möjligt. 

– För oss är det viktigt med långsiktiga och seriösa satsningar för att finnas nära våra kunder, så att vi kan skapa effektiv logistik med sunda och ansvarsfulla transporter, säger Magnus Sundström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093