23948sdkhjf

GDL omorganiserar och nya vdn ger sig av

När GDL delar upp sina affärsområden i mindre delar finns inte längre plats för vdn Håkan Bergström, som rekryterades för bara åtta månader sedan. Ny vd blir Anders Wendelius.

GDL AB-koncernen bedriver i dag verksamhet inom tre affärsområden; "transport och logistik", "bygg, anläggning och miljö" samt "sjöcontainer". Sammanlagt omsätter verksamheten cirka 3,4 miljarder kronor på över 20 orter.

Nu organiserar man om sig för att "öka fokus på kärnverksamheten inom respektive affärsområde och skapa bästa möjliga förutsättningar för deras verksamhet".

  • Transport och logistik samt bygg, anläggning och miljö kommer att ingå i samma legala enhet, men ha decentraliserade organisationer och begränsade beröringspunkter. Vd för detta bolag, GDL AB, blir affärsområdeschef Anders Wendelius.
  • Sjöcontainer separeras från GDL AB och utgör på sikt en egen enhet. Verksamheten omsätter cirka 0,5 miljarder kronor och vd blir Mikael Andersson, i dag affärsområdeschef inom sjöcontainer.

Syftet med den nya strukturen är bland annat att kunna anpassa IT, arbetssätt och processer mer specifikt utefter respektive verksamhets unika behov. 

Håkan Bergström, som började som vd på GDL så sent som i januari i år och då lovordades av ledningen, lämnar nu företaget. Skälet uppges vara att behovet av övergripande koncernfunktioner har minskat i och med omorganisationen.
På yrkesnätverket Linkedin skriver Håkan Bergström följande (översatt från engelska):
"Jag tog jobbbet med syftet att skapa en solid, ekonomiskt välmående och sund grupp. När ägarna i augusti beslöt att dela upp företaget i mindre, självstyrande delar, blev min ursprungliga uppgift utraderad och jag bestämde mig för att lämna företaget."

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Läs mer om: GDL
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078