23948sdkhjf

GDL har fått sin nya vd

Har en bakgrund från Meca och Mekonomen.

Håkan Bergström är GDL-koncernens nya vd. Han tillträdde sin tjänst vid årsskiftet. Med sig har han stor erfarenhet av transport- och logistikintensiva eftermarknadsbolag i bilbranschen, som Meca car parts, Mekonomen grossist och Nordic forum holding. Han är också uppväxt i en åkerifamilj. 

Håkan Bergström kommer närmast från ett uppdrag som vd för grossistföretaget Procurator, som är en del av Optigroup. Han är utbildad civilekonom och har fått sin utbildning på Högskolan i Kristianstad och vid Lunds universitet. 

Ett av de stora uppdragen blir nu att arbeta med GDL:s digitalisering. 

– Jag ser stora möjligheter med GDL och är enormt stolt att få bli en del av ett bolag med historik sedan 1735. Jag är uppväxt med åkeri och spedition och tror att mina erfarenheter från en mer digital värld kan göra GDL till ett effektivare bolag med gemensamma processer, system och strukturer. Tillsammans med nuvarande ledningsgrupp sätter arbetet igång omedelbart! I förlängningen ska detta arbete göra oss till en mer attraktiv partner för våra kunder och alla de samarbetspartners vi har, säger Håkan Bergström i ett uttalande. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125