23948sdkhjf

Castellum vinner solenergipris

Ambitiös satsning på 100 solcellsanläggningar resulterar i ärofylld utmärkelse.

Castellum vinner utmärkelsen Årets prestation av branschorganisationen Svensk Solenergi. Priset delas ut för Castellums satsning på 100 nya solcellsanläggningar inom fem år.

Svensk solenergi är en branschförening som sedan 2004 delar ut Solenergipriset varje år i samband med föreningens årsmöte. Priset Årets prestation ges till en person eller organisation som gjort ”ett väsentligt bidrag till utveckling och/eller införande av solenergi”.
I år föll valet alltså på Castellum, som under förra året påbörjade 14 projekt med solcellsanläggningar. Störst hittills är Hisingen logistikpark på gamla Säve flygplats, som har fått ett 30 000 kvadratmeter stort solcellstak, motsvarande fem fotbollsplaner. De 8 500 solpanelerna ska årligen producera 3,3 GWh, motsvarande elförbrukningen i 660 standardvillor.

Juryns motivering lyder: ”Castellums satsning innebär att de ska bygga upp emot 100 solcellsanläggningar på sina byggnader till 2025. Det är en av de största satsningarna på solceller i hela Norden. Som ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag är åtagandet ett högst väsentligt bidrag till utvecklingen och ett föredöme för andra större fastighetsbolag."

– Jag är oerhört stolt över vår satsning på solenergi. Mer lokalt producerad energi i städerna tillsammans med energilagring kommer att krävas för att lösa kapacitetsbristen i Sverige och öka mängden förnybar energi som behövs i takt med ökad elektrifiering av samhället, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum som i går tog emot utmärkelsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078