23948sdkhjf

Castellums vd avgår

Fastighetsbolaget Castellums vd Rutger Arnhult lämnar sin roll.

Turerna kring fastighetsbolaget Castellum, som bland annat sysslar med lager- och logistiklokaler, är många. Igår kväll meddelade vd Rutger Arnhult att han beslutat att lämna sin roll i bolaget. Styrelsen inleder nu en process för att tillsätta en ersättare. Rutger Arnhult har även informerat valberedningen om att han inte kommer inte att ställa upp för omval till styrelsen.

– Jag ser Castellum som väl rustat för att kapitalisera på sin starka position på den nordiska kommersiella fastighetsmarknaden, och jag har en stark tilltro till bolagets fortsatta resa. Jag har gjort bedömningen att bolagets fortsatta resa bättre drivs av någon annan, varför jag beslutat mig för att lämna rollen som vd. Detta möjliggör för mig att fullt ut fokusera på mina privata investeringar, inklusive Castellum. För att skapa förutsättningar för bästa möjliga överlämning kommer jag att kvarstå i min roll så länge styrelsen önskar, säger Rutger Arnhult, verkställande direktör för Castellum, i en kommentar. 

I november 2021 förvärvade Castellum Kungsleden varpå Biljana Pehrsson tillträdde som vd för Castellum en månad senare. Ytterligare en månad senare tog Rutger Arnhult över och lämnade samtidigt sitt uppdrag som styrelseordförande, det skriver Realtid.se.

I början av november i år framförde Castellums nya storägare Roger Akelius kritik mot Arnhults retorik kring "att Arnhult uppgav att Castellum hade en betryggande finansiering". Detta sade Akelius var en "fruktansvärd bluff".

"Som du vet köpte Akelius 10 procent i Castellum nyligen och så såg jag hur vd:n gick ut och sa att de har en betryggande finansiering. Att lura samtliga aktieägare att de har en betryggande finansiering – en sådan fruktansvärd bluff. De har inte alls någon betryggande finansiering. Castellum har en del obligationer som de inte kan förlänga om något år och så måste de väl ut och sälja fastigheter för att få in lite pengar. Men det går inte att sälja fastigheter nu", sa fastighetsveteranen till GP då enligt Realtid.se.

Under många år har Castellum höjt utdelningen, vilket enligt Akelius det var dags att slopa helt nu för att undvika konkurs. Utdelningen är nu pausad.

Castellum är känt för att man under extremt många år höjt utdelningen. Enligt Akelius var det dags att slopa utdelningen helt för att undvika att hamna i konkurs. Och han fick som han ville. En dryg vecka senare kom beskedet att styrelsen bestämt sig för att pausa utdelningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109