23948sdkhjf

Gigantisk solcellspark byggs på taket

Castellum bygger i samarbete med Jollyroom en av Nordeuropas största solcellsanläggningar på Hisingen logistikpark utanför Göteborg.

Hisingen logistikpark är en modern logistikanläggning strategiskt belägen nära hamnen, industrier, nationella transportleder och Göteborgs innerstad. Här kommer Castellum att uppföra ett 30 000 kvm stort solcellstak. Investeringen går på 27 Mkr och omfattar ca 30 000 kvm solceller med en årsproduktion på 3,3 GWh, vilket motsvarar 660 standardvillors elkonsumtion på ett år.

Byggnationen av den nya solcellsanläggningen vid Hisingen logistikpark påbörjas under mars och till årsskiftet kan anläggningen tas i drift. Hyresgästen Jollyroom kommer då att ha en logistikanläggning som är helt självförsörjande på el.

Som en del av satsningen på en mer hållbar kraftförsörjning planerar Castellum även att på lite längre sikt bygga fler storskaliga solcellsanläggningar vid Säve flygplats, inte långt från Hisingen logistikpark. Säve flygplats ägs sedan 2018 av Castellum och består av ett markområde om dryga 3 000 000 kvm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062