23948sdkhjf

Första godståget har anlöpt Norvik

Green cargo var först ut på det nybyggda industrispåret.

I går körde Green cargo det första godståget via det nybyggda industrispåret till Stockholm Norvik hamn. Spåret är byggt för att koppla samman hamnen med resten av järnvägsnätet, en investering på 800 miljoner kronor.

– Det är härligt att det första tåget har anlänt till Stockholm Norvik hamn. Industrispåret kopplar hamnen till hela Sveriges järnvägsnät och är en viktig förutsättning för hållbara transporter och för att erbjuda god service till våra kunder, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholm hamnar, som äger och ansvarar för driften av järnvägslinjen.

– Det har varit en lång tids planering i ett givande och bra samarbete. Stockholm Norvik Hamn är en modern hamn med infrastruktur som kan möta marknadens efterfrågan på ökad frekvens och kapacitet på järnvägen. Det är framför allt industrier och kunder i Mälardalen, Stockholmsregionen och i mellersta Sverige som ser ett ökat behov på robusta och tillförlitliga logistiklösningar under de kommande åren, och det är vi glada att kunna stå till tjänst med, säger Robert Vintander, branschchef försäljning handel och logistik på Green cargo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078