23948sdkhjf

Volvo har startat produktionen igen

"Sverige står väl rustade tack vare att vi inte har stängt samhället helt".

Volvo återstartar nu långsamt sina fabriker runt om i Europa, även i Tuve och Umeå. Volvos korttidspermittering av personal har förlängts, men samtidigt rullar produktionen av anläggningsmaskiner igång igen i de svenska fabrikerna. Reservdelsförsörjningen har hela tiden varit mycket god, skriver Swecon i ett pressmeddelande.

I Asien är Volvo CE:s fabriker redan fullt operationella sedan utbrottet av viruset och i Europa har produktionen gradvis återupptagits. Från och med nu produceras återigen komponenter och kompletta maskiner i samtliga företagets fabriker i Sverige.

– Det är klart att återstarten av fabrikerna sänder positiva signaler. Att det svenska samhället inte stängts på samma sätt som i övriga världen, gör att vi inte heller sett samma nedgång på marknaden. Det ger oss förhoppningsvis bättre förutsättningar för snabbare återhämtning, säger Swecons vd Joakim Arndorw.

Swecon ägs av Lantmännen och är återförsäljare av Volvo construction equipment i Sverige. Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082