23948sdkhjf

Nu utvecklas Sörreds logistikpark

Platzer och Bockasjö bildar bolag som ska föra Sörreds logistikpark in i framtiden.

I dag tar Platzer nästa steg för att bli den logistikaktör bolaget riggat för. Tillsammans med Bockasjö bildas ett joint venture-bolag som ska utveckla Sörreds logistikpark. Bockasjö agerar affärsutvecklare och Platzer blir därefter ägare till och förvaltare av fastigheterna på marknadsmässiga villkor.

Under hösten presenterade Platzer en ny organisationsstruktur, där verksamheten delades upp i två affärsområden: kontor samt industri/logistik. Syftet var att växla upp verksamheten och kunna fokusera mer på industri- och logistikfastigheter. Därefter rekryterades Johan Franzén som ny affärsområdeschef för industri/logistik med start 1 april.

I dag tar bolaget nästa steg i utvecklingen inom logistiksegmentet, framgår det i ett pressmeddelande.

Platzer bildar ett joint venture-bolag tillsammans med Bockasjö. Bolaget, Sörreds logistikpark, förvärvar fastigheten Sörred 8:12 från Platzer till ett underliggande fastighetsvärde om 250 mkr. Fastighetens markareal är 254 000 kvm och det finns en byggrätt på minst 90 000 kvm, som kommer att delas upp i ett flertal nya fastigheter och därefter bebyggas med industri- och logistikbyggnader.

Inom bolaget kommer Bockasjö att agera affärsutvecklare och Platzer blir därefter ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna på marknadsmässiga villkor.

Sörreds logistikpark ligger i ett attraktivt område i Göteborg, mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel med Volvobolagen som draglok. Parterna planerar att bygga skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar.

– Jag är väldigt glad att få dra igång Sörreds logistikpark.  Att få göra det tillsammans med Bockasjö, som är ett av Sveriges mest välrenommerade bolag inom affärsutveckling av logistikfastigheter, innebär att vi tar ett snabbspår i vårt industri-/logistiksegment mot en lika aktiv projektutveckling som inom vårt kontorssegment, säger P-G Persson, vd Platzer. 

– Hisingen är det mest intressanta logistikområdet i Sverige med stora behov av nya logistikytor drivet av de volymer som importeras och exporteras via Göteborg, Nordens största hamn. Att kunna fortsätta utvecklingen av Sveriges mest intressanta logistikområde tillsammans med Platzer är därför väldigt glädjande, säger Joakim Hedin, vd Bockasjö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156