23948sdkhjf

Best ställer om till fossilfritt

Best transport ställer om till fossilfria hemleveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Best transport arbetar aktivt med att minska sina klimatutsläpp. Nu ställer företaget om till fossilfria hemleveranser  i Stockholm, Göteborg och Malmö. De fossilfria hemleveranserna möjliggörs genom elfordon, lastcyklar och att resterande fordon nu fyller tanken med HV0100.

Alla leveranser klimatkompenseras sedan 2015 och bolaget har de senaste åren genomfört en rad miljösatsningar inom bland annat miljöledningssystem, utbildningar i miljökunskap, samlastning och fordon som lastcyklar och elfordon. Nu påbörjar transportbolaget omställningen till fossilfria hemleveranser genom att bolagets dieselfordon ska drivas på det fossilfria bränslet HVO100, initialt i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Omställningen har föranletts och möjliggjorts av ett grundligt förarbete. Best transport har bland annat inventerat samtliga fordon och ställt kravet att fordonstillverkarna ska godkänna HVO100 som drivmedel.

I syfte att underlätta omställningen ytterligare installerades en HVO-tankanläggning vid terminalen i Spånga och en laddbox i Uppsala i fjol. 
– Vi är mycket glada över vår nya klimatsatsning. Extra stolt är jag över det arbete som medarbetarna lagt ner för att möjliggöra bolagets fossilfria hemleveranser, något som verkligen inte sker över en natt. Detta är ett kvitto på att miljöarbetet är högt prioriterat hos Best Transport och vi ser ljust på att den här satsningen ska komma  våra kunder, åkare och framförallt miljön till gagn, säger Niklas Knight, vd på Best transport.

HVO100 har betydligt lägre klimatpåverkan än vanlig diesel och minskar växthusgasutsläppen med upp till 90 procent jämfört med fossil diesel. Det är dessutom utvecklat för att passa dieselfordon. Best Transport har avtalat att åkerierna som bolaget samarbetar med enbart tankar HVO100 och köper in fordon från tillverkare som godkänt bränslet. Klimatsatsningen följs sedan upp genom att åkarna fyller i en obligatorisk drivmedelsrapport vid varje tankningstillfälle.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078