23948sdkhjf

DSV i jätteavtal om jättetransporter

DSV Panalpina landar en storaffär i dubbel bemärkelse. Kommer att transportera vindkraftverk över hela världen.

DSV Panalpina har inlett ett strategiskt partnerskap med Vestas wind systems, den danska tillverkaren av vindkraftverk. Samarbetet innebär att DSV Panalpina kommer att sköta både allmänna fraktuppdrag och Vestas specialtransporter över hela världen.  

– Vi ser fram emot partnerskapet med DSV Panalpina för att kunna möta den växande efterfrågan på hållbara energilösningar. Samtidigt som vindturbinerna blir allt större gör den globala efterfrågan på windenergi att logistik och transporter blir mer komplicerade, vilket gör att vi måste skala upp våra affärer på ett effektivt sätt, säger Henrik Andersen, president och CEO för Vestas group, i ett pressmeddelande. 

Samtidigt som Vestas levererar hållbar energi har man själv ambitionen att bli koldioxidneutrala till 2030. Det kommer att märkas i partnerskapet med DSV, där man tillsammans ska arbeta för att eliminera koldioxidutsläppen från logistikkedjan. 

En viktig grund för avtalet är DSV Panalpinas globala verksamhet, med 60 000 anställda i 90 länder, och ett komplett tjänsteutbud för logistik. Vestas å sin sida har stor erfarenhet av stora specialtransporter från sin verksamhet, som byggt mer än 70 000 vindkraftverk i 80 länder. Under ett år använder man 900 fraktfordon till en halv miljon frakter. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125