23948sdkhjf

Widrikssons nyföretagarprogram ger resultat

Har skapat 20 nya småföretag inom transport och logistik.

År 2014 startade Widrikssons åkeri sitt nyföretagarprogram för att ge sina anställda möjligheten att gå från bärhjälp till B-chaufför, C-chaufför och att till slut starta egen firma i branschen. Då ger Widrikssons möjligheten att få kontrakt som lejdåkare, och även att anställa egna chaufförer inom företaget. 

Resultatet blir att Widrikssons anställda får hjälp med sin karriär, samtidigt som åkeriet självt får en möjlighet att knyta flexibla resurser till sig för att hantera perioder med hög belastning. 

– Allt fler vill arbeta flexibelt och fler vill starta eget och kunna påverka mer själv, samtidigt som tryggheten är viktig. Vi blir det nya företagets första kund och erbjuder bra kontrakt med sjysta villkor. Vi ger stöd och hjälp vid start av företaget och vid löpande administration som kan vara en utmaning för den som startar eget, säger Johan Nyblom, vd  Widrikssons åkeri, i ett pressmeddelande. 

Stödet man kan få av Widrikssons rör allt från att hjälpa till med anställningsintervjuer, anställningsavtal, att se till att lönerna är avtalsenliga och att följa upp arbetstider och att man följer vilotidsreglerna. 

Sedan starten har 20 nya företag etablerats med hjälp av programmet. Sammanlagt rör det sig om ett fyrtiotal fordon och mer än 50 anställda. 

– Samtidigt som vi erbjuder våra anställda en ny möjlighet leder det till arbetstillfällen för människor som annars står långt från arbetsmarknaden. Många av dem som startat eget har utländsk bakgrund, och anställer ofta grannar, vänner och bekanta med liknande förflutet som har haft svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger Johan Nyblom. 

Främst har nyföretagarprogrammet skapat bolag i Stockholm med omnejd, men nu vill Widrikssons utöka insatserna i Göteborg, där man också har en etablerad verksamhet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109