23948sdkhjf

Här är Tågföretagens första direktör

Det nya förbundet redo att starta vid årsskiftet.

Branschföreningen Tågoperatörerna och Spårtrafikföretagen inom Almega har under hösten tagit de slutgiltiga besluten att gå samman till förbundet Tågföretagen, som en del av Almega. Från och med 1 januari 2020 kommer det nya förbundet att vara operativt. 

Tågföretagens uppdrag blir både att driva bransch- och påverkansfrågor till gagn för sina medlemsföretag, och att agera arbetsgivarorganisation genom att förhandla fram kollektivavtal och ge stöd till medlemmarna i arbetsgivarfrågor. 

Till ordförande för Tågföretagen har Crister Fritzson valts, fram till mars, då han lämnar posten som vd för SJ. Då tar i stället Green cargos vd Ted Söderholm, tidigare vd för svenska DHL Express över ordförandeklubban. 

Nu har också Pierre Sandberg utsetts till förbundsdirektör för Tågföretagen. Senaste kommer han från Ovako group, där han haft rollen som vice president head of Industrial and employee relations. Tidigare har han en varit branschavtalsansvarig förhandlare för spårtrafik, järnvägsinfrastruktur och kommunikation på Almega. Han har även arbetat för Ericsson och Veolia transports. 

– Vi ser ett ökat intresse för spårtrafik, både på gods- och personsidan, vilket ger oss goda förutsättningar för en ännu starkare spårtrafikbransch framgent. Att få vara delaktig i arbetet med att samla bransch- och arbetsgivarfrågorna i ett gemensamt hem ser jag oerhört mycket fram emot, säger Pierre Sandberg i ett pressmeddelande. 

Tågföretagen samlar företag som bedriver järnvägs-, spårvägs- eller tunnelbanetrafik och företag med nära anknytning till branschen. Vid årsskiftet blir man det åttonde förbundet inom Almega. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11