23948sdkhjf

Lidl öppnar sitt tredje centrallager

Störst i Sverige med kapacitet att serva 100 butiker.

Under 2020 planerar Lidl att inviga sin 200:e butik, en expansion som kräver att man bygger ut sin logistikkedja. Fram till nu har man arbetat med två centrallager i Halmstad och Rosersberg, norr om Stockholm.  

Men nu tar man sitt tredje centrallager i bruk, en 50 000 kvadratmeter stor anläggning som också blir Lidls största i Sverige. Lagret har placerats i Örebro och det togs i drift den 2 december. Inledningsvis kommer man att serva 39 av regionens butiker, men man har en kapacitet för 70-100 butiker från Göteborg och Småland till Värmland, Dalarna och in mot Stockholm. Verksamheten kommer att utökas successivt. 

– Detta är en oerhört viktig milstolpe för Lidls historia i Sverige och en betydande faktor för att fortsätta växa vårt fysiska butiksnät. Örebro är det perfekta läget med rätt förutsättningar för expansion där vi når 70 procent av landets befolkning inom en radie på 30 mil, säger Johan Augustsson, Sverigechef Lidl, i ett pressmeddelande. 

 På lagret kommer man att behöva 200 personer, en rekryteringsprocess som fortfarande pågår. 

– Efter en väldigt lyckad rekryteringsprocess är vi säkra på att vi hittat Örebros bästa arbetskraft och vi är mycket stolta och glada över att det varit så stort intresse. Det är medarbetarna som tillsammans skapar vår framgång och jag är övertygad om att vår regiondirektör och lagerchef tillsammans med alla medarbetare kommer att skapa en arbetsplats att vara stolt över, säger Helena Erlingsjö, HR-direktör på Lidl Sverige. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125