23948sdkhjf

Inlandståg utökar godstransporterna med ellok

Vill ta sina transporter vidare ut i Sverige.

Inlandståg har köpt in ett ellok modell RC4 från Green cargo. Det kan verka konstigt med tanke på att Inlandsbanan inte är elektrifierad, men investeringen kommer ur önskemål från kunder att ta sitt gods vidare ut i Sverige. Man har dessutom som mål att köra fossilfritt redan 2020. 

De godstransporter som i dag går i Inlandstågs regi består främst av skogsråvara, och till dem använder bolaget sex diesellok, som man erbjuder kunderna att driva med HVO. 

– Det nya loket innebär att vi kommer att kunna göra fler och längre godstransporter på ett mer miljövänligt och även ekonomiskt hållbart sätt. Vi vet att många tar sitt gods vidare på lastbil och vi vill med elloket erbjuda en längre resa med järnväg som är bättre för miljön, säger Maria Cederberg, chef för Inlandståg, i ett pressmeddelande. 

– Det finns också en marknad för oss där kunden enbart vill köra på elektrifierade delar, och Elektra som vårt nya ellok heter signalerar att Inlandståg och Inlandsbanan är på frammarsch och att vi behövs på marknaden, avslutar Maria Cederberg. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093