23948sdkhjf

Nästa generation tar över på GN Transport

Tar steget upp efter åtta år i företaget.

Henrik Nilsson har tillträtt som GN Transports nya vd. Bolaget grundades 1986 och har siktat på att leverera transporter mellan Skandinavien och Frankrike. 1999 inledde man sina expressleveranser till och från Frankrike med tre avgångar varje dag från terminalen i Halmstad. Man har också två dotterbolag i Frankrike och Luxemburg. I fjol byggde man en ny terminal i Luxemburg. Just nu genomgår GN Transport en visuell omvandling med ny logotyp, som redan har börjat rullas ut. 

Henrik Nilsson är andra generationen i familjeföretaget. Han började arbeta på GN Transport redan 2011 och har varit ansvarig för försäljningen sedan 2013. Han efterträder tidigare vd:n Pelle Nilsson. 

– Jag ser väldigt mycket fram emot detta. Mitt största fokus har legat på kunder och våra affärer tillsammans med kunderna, även om jag varit operativ tillsammans med Pelle under en längre period. Jag känner mig därför redo att ta klivet och vi har en spännande resa framför oss där vi kommer fortsätta leverera kvalitet av våra tjänster, i kombination med digitalisering och hållbarhet, säger Henrik Nilsson. 

Pelle Nilsson stannar i koncernen, dels som styrelsemedlem i GN Transport, men också som vd för dotterbolaget GN Logistics, som säljer logistiktjänster och är representerade i Halmstad och Stockholm. GN Logistics bygger just nu en ny logistikfastighet i Halmstad. Den beräknas vara klar i maj nästa år. 

Henrik Nilssons tidigare tjänst som försäljningsansvarig tas nu över av Liselott Nidesjö. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096