23948sdkhjf

Tip Trailer gör europeiskt storköp

Utökar antalet enheter med 25 procent.

Tip Trailer services köper Pema, ett fordonsleasing- och uthyrningsföretag med verksamhet i Belgien, Tjeckien, Danmark, Tyskland, Polen, Sverige och Schweiz.  

– Detta är ett spännande steg i vår väg till tillväxt och diversifiering, då vi fortsätter att bygga upp en starkare plattform. Genom förvärvet av Pema får Tip skalfördelar och geografisk diversifiering med en starkare ställning i Tyskland. Vi fortsätter att söka tillfällen att expandera plattformen, inklusive toppspecialiserade tillgångar, samtidigt som etablerade affärserbjudanden och servicenivåer bibehålls, säger Adil Rahmathulla, styrelseordförande i Tip Trailer services styrelse och delägare i I squared capital, som äger Tip, i ett pressmeddelande. 

Tip har i dag 70 000 enheter, men kommer efter förvärvet att ha 89 000, och mer än 100 verkstäder.  

– Våra kunder kommer att få en heltäckande servicepartner i Europa och Kanada vilket förenklar skötseln av fordonsparken så att de kan fokusera på kärnverksamheten med Tip:s starka tillförlitlighet och kundservice, säger Bob Fast, koncernchef för Tip Trailer services. 

Pema är sedan 2008 en del av Gefa Group i franska Société générale Equipment finance, som äger 100 procent av Pema Group. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109