23948sdkhjf

Köpings hamn bygger ut

Det nya magasinet skapar en bättre logistik i hamnen.

Köpings hamn ersätter sitt gamla Magasin 9, som byggdes redan 1967. I slutet av juni invigs nya Magasin 19, som bättre ska passa in i hamnens nuvarande verksamhet.  

Magasin 19 blir drygt 6 300 kvadratmeter och får en takhöjd som gör att lastbilar kan åka in för att tippa sin last. Portarna har placerats så att det inte kommer att gå någon trafik på sidan som vetter mot Köpingsån. 

– En positiv detalj är också att taket är förberett och anpassat för att verksamheten ska kunna installera solceller och eftersom magasinet är så stort så blir det på en yta av ca 3100 kvm, panelerna hamnar också i optimalt solläge, säger Johnny Larsson hamnförvaltare i Köpings kommun, till kommunens hemsida. 

Det nya magasinet är ett bulkmagasin för mellanlagring framförallt av gods i lös volym, som spannmål, men det finns utrymme för annat gods också.  

– Vi har slutbesiktning den 27 juni och efter det kommer Mälarhamnar, som driver hamnverksamheten, att få tillgång till magasinet. Jag vet att det är efterlängtat, säger Johnny Larsson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093