23948sdkhjf

Transportören köper Jönköpingsåkeri

”Vårt mål är att bygga ett större fjärrnät.”

Nu etablerar sig Göteborgsbaserade Transportören i Jönköping. Det sker genom ett förvärv av L&L Distribution i Jönköping. 

Transportören köper samtliga aktier i L&L och övertar verksamheten som helhet, både avtal en crossdockingterminal, ett 20 tal distributionsbilar och ett kontor. Tanken är att fortsätta arbetet med regionala transporter, men också att satsa på fjärrtrafik till och från regionen. 

– Vi har sedan en tid tillbaka haft viljan att utvecklas till något större och med bredare utbud. Med Transportören som ägare ingår vi nu i en organisation som på allvar kan sätta igång fjärrtrafik över hela landet med Jönköping som bas – något vi tror är efterlängtat bland både Transportörens och L&L:s befintliga kunder, säger Magnus Löfgren på L&L Distribution i ett pressmeddelande. 

De båda bolagen är inte nya för varandra. L&L har länge varit underleverantör för Transportören i området. 

– Vår vision är inte bara att stärka Transportörens position i Jönköping, utan att satsa på att bygga upp ett större fjärrtrafiknät som täcker hela Sverige och Europa från Jönköping. L&L har med centralt belägen terminal och pålitliga medarbetare varit ett självklart val för många traileroperatörer och speditörer som behövt hjälp med utkörningar i Jönköpings, Västergötland, Östergötland och Kronobergs län. Framledes kommer samma terminal kunna ombesörja vidaretransport till hela landet, säger Niclas Berndtson, vd på Transportören. 

Transportören hade innan förvärvet en omsättning på 220 miljoner kronor. L&L:s omsättning landade under förra året på 28 miljoner kronor. I dag har Transportören ett tjänsteombud med 4PL, parti- & styckegods, full loads, lager och crossdocking-terminaler. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109