23948sdkhjf

Här är årets vinnare av Ifoy award

Priserna i sex kategorier delades ut vid galahögtid i Wien. 

Om man tar i lite kan Ifoy award beskrivas som truckarnas Nobelpris. Ifoy står för International intralogistics and forklift truck of the year, och juryn består av oberoende branschjournalister.  

Vinnare år 2019 blev: 

  • Mjukvara intralogistik: Wienbaserade företaget Cargometer vann med sin On-the-fly freight dimensioning, ett verktyg där man med kameror i lagerhallarnas dörrar och 3d-teknologi kan mäta dimensionen på truckarnas last och bidra till att effektivisera godshanteringen. 
  • Lagertruck: Tyska Jungheinrich vann kategorin med sin skjutstativtruck ETV 216i, som är världens första med integrerat litium jon-batteri. När det traditionella batteriet ersattes, uppstod nya möjligheter för designen av trucken, något som juryn, förutom manöverförmågan, uppskattade. 
  • AGV och intralogistikrobot: Still tog hem priset med sitt Liftrunner tugger train med LTX 50 som dragare och automatiserad lastning och lossning. Juryn imponerades framför allt av kombinationen av automatiserad körning och hantering av varor, som är lätt att skala upp och enkel att implementera. 
  • Motviktstruck: Här blev Unicarriers vinnare med sin nya truck i TX 3-serien, som prisas för sin låga energikonsumtion, sin fria sikt runt om förarplatsen, helelektrisk styrning och många ergonomiska förbättringar.  
  • Årets startupföretag: Münchenbaserade Proglove har skapat en intelligent handske med en inbyggd enhet som scannar streckkoder och 2d-koder. Med hjälp av den egenutvecklade lilla scannern som lätt kan fästas på handsken, har packaren alltid båda händerna fria. 
  • Special of the year: En virtual reality-simulator gav priset till amerikanska The Raymond corporation. I simulatorn kan truckförare tränas på en riktig truck med hjälp av vr-glasögon, som ger en realistisk arbetsmiljö att testköra i. 

Läs också: De vann Forklift truck of the year award 2018

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093