23948sdkhjf

Han blir ordförande i Svenskt flyg

Tidigare vd för flygbolaget Bra.

Tidigare meddelande Svenskt flygs ordförande Niklas Nordström att han kandiderar för omval inför föreningens stämma 10 maj. Nya uppdrag på annat håll gjorde att han inte längre hade tid. Nu presenterar organisationen dock en ny kandidat, som också meddelar att han är redo att axla Niklas Nordströms mantel. Den nya ordföranden kommer av allt att döma heta Christian Clemens, flygbolaget Bra:s vd, som nu lämnar det uppdraget för nya i researrangörsbranschen. 

– Vi är väldigt glada att Christian Clemens vill ta över ordförandeskapet för Svenskt flyg. Han är en väldigt välkänd och mycket uppskattad företagsledare i flygbranschen. Han har också på ett föredömligt sätt visat hur flyget kan ställa om mot ett fossilfritt flygande, säger Svenskt flygs vice styrelseordförande Peter Larsson i ett pressmeddelande. 

Innan sitt vd-uppdrag i Bra har Christian Clemens bland annat varit vd för Tui i Centraleuropa med ansvar för tyska Tui Fly och Tui Fly Nordic. 

– Svenskt Flyg är världsledande på många områden. Både i klimatomställning, i teknikutveckling men också i säkerhetstänkande. Det ska bli väldigt roligt att få företräda en mycket viktig bransch för landet, säger Christian Clemens. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096