23948sdkhjf

Bygglogistiker tog hem Postnords stora logistikpris 

Specialpris delades också ut till sjukvårdslogistik på Karolinska. 

Det blev Servistik som kapade hem årets prestigefulla Postnord logistics award, som delas ut till det företag eller den organisation som skapat den mest effektiva, innovativa och kreativa logistiklösningen under året som gått. 

Juryn hade fyra jämna finalister i Servistik, Alfa Laval, Sportamore och ECMO Centrum, men enades med följande motivering. 

Med ett industriellt logistiktänkande säkerställer Servistik att materialförsörjningen till byggarbetsplatser sker samordnat, väl planerat och just-in-time. Genom smart planering och samordning skapas även förutsättningar för en bättre miljömässig hållbarhet och positiva effekter på arbetsmiljön. 

Servistik, med ett ursprung i industrilogistiken var glada efter prisutdelningen. 

 Vi är otroligt stolta över att få vinna det här priset. Jag tror att mycket av det vi gör har stor inverkan på tredjeman och att vi kan bidra till stadsutvecklingen. sa Jan Elgstrand, vd för Servistik. 

I år tog juryn dessutom chansen att dela ut ett specialpris, vilket gick till Ecmo Centrum vid Karolinska universitetssjukhuset. Specialpriset är förbehållet någon som bidrar till hög grad av samhällsnytta, som inspirerar andra. Något som tveklöst gäller Ecmo, enligt juryn. 

Ecmo centrum på Karolinska universitetssjukhuset är en mobil intensivvårdsavdelning med uppgiften att rädda liv. Med hängivenhet och ett totalt fokus på patienten har man utvecklat en logistik som utmärks av snabbhet, kreativ problemlösning och en ambition att i varje enskilt fall lösa sin uppgift på mest effektiva sätt.” 

Juryns ordförande Mats Abrahamsson, professor i logistik vid Linköpings universitet och styrelseledamot i Postnord, var nöjd, både med vinnare och finalister. 

 Servistik och Ecmo centrum visar båda prov på hur logistiklösningar kan stärka och bidra med nytta för både affären, kunder och för samhället i stort. sa han under prisseminariet. 

Läs också: Vinnaren av Postnords pris: "Vi fick bort 82 procent av alla byggtransporter."

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156