23948sdkhjf

Så ska Swisslog automatisera Coop Norge

Swisslog får uppdraget att automatisera Coops non food-lager. 

Coop Norge är ett av landets ledande dagligvaruföretag. Nu har dess non food-division, Coop Faghandel, bestämt sig för att bygga ett nytt automatiserat distributionscenter i Langhus, söder om Oslo, som ska stödja den snabbt växande butiks- och e-handeln. Nu är det klart att Swisslog får uppdraget att sköta automationen i projektet.  

 Vi behöver investera i mer lagerkapacitet, effektivitet och flexibilitet. Swisslogs presenterade det bästa konceptet, med en robust och flexibel design baserad på beprövade teknologier, säger Henning Røberg, Coop Norges projektledare för anläggningen i Langhus, i en kommentar. 

Swisslogs lösning består av ett automatiserat höglager med 48 500 pallplatser, Vectura pallkranar, bansystemet Promove, plockstationer, samt ett automatiserat lättgodslager med 75 000 lådplatser som hanteras av Tornado miniloadkranar. Därigenom kan lagercentret hantera alla typer av artiklar i en kombination av manuell och automatiserad hantering. Lagersystemet blir Swisslogs egna Synq WMS.  

Swisslog och Coop Norge har också ingått avtal om drift och underhåll, med tillgång till lokala automationstekniker och programvarusupporter, där Swisslogg tar fullt ansvar för den löpande tekniska driften. Höglagret har redan börjat byggas och under hösten implementeras automationsutrustning och WMS. Målet är att ha anläggningen i full drift i början av 2021. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125