23948sdkhjf

Apotek Hjärtat automatiserar lagret med Postnord

Postnord TPL och Apotek Hjärtat invigde sin nya automationslösning i lagret i Norrköping.

Apotek Hjärtat har satsat stort på en ny automationslösning i sitt distributionslager i Norrköping. Hela Hjärtats lagerhantering och transporter sköts av Postnord TPL, och de två företagen har nu tillsammans med SSI Schäfer byggt om anläggningen som ska försörja kedjans butiker och e-handelslager, som ligger vägg i vägg med distributionslagret. 

I och med det nya systemet har Hjärtat och Postnord slutit ett nytt avtal som sträcker sig fram till 2024. 

– Vi ser fram emot fortsatt samarbete med Postnord och att satsningen på automation kommer att bidra till effektivare lagerhantering, vilket i sin tur skapar en bättre kvalitet och ökad service till våra kunder, säger Anders Nyberg, vd på Apotek Hjärtat.

Projektet inleddes för två år sedan, i december 2016 och har haft fokus på att behålla möjligheterna att expandera systemet, då branschen utvecklas snabbt. Ett annat fokus har varit att skapa effektivitet ända ut till butikshyllan, för att ge apotekspersonalen så mycket tid som möjligt med kunderna istället för att sortera varor. Leveranslådorna kommer att vara sorterade i butikskategorier och lådstaplarna packas också automatiskt med de tyngsta backarna underst. Man ska också kunna skapa bättre fyllnadsgrad i transporterna och det finns en vidare plan för integrering av e-handeln, något man nu går vidare med att titta på.

Apoteket Hjärtat har 387 butiker och skickar dagligen ut 9 000 backar från distributionslagerverksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125