23948sdkhjf

Jollyroom automatiserar för 80 miljoner

Jollyroom växer snabbt. Nu satsar man på en rejäl uppdatering av sitt lager för att kunna hålla tempot i leveranserna.

E-handlaren för barn- och babyprodukter, Jollyroom, växer snabbt. Med ökande omsättning och antal ordrar måste man nu agera för att kunna leverera snabbt och säkert till sina kunder. Lösningen blir ett helautomatiskt Autostoresystem till en kostnad av 80 miljoner kronor. Bygget ska vara i full drift inför julhandeln. 

– Autostore kommer att dubblera vår kapacitet på att leverera ut orders av smått och mellanstort gods. Vi jobbar hela tiden aktivt med att modernisera och effektivisera vår verksamhet genom att byta ut gamla lösningar mot nya. På så sätt sänker vi våra hanteringskostnader vilket i nästa steg gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder ännu bättre priser säger Cecilia Olsson, logistikchef på Jollyroom, i ett pressmeddelande. 

Jollyrooms Autostore får en kapacitet på 90 000 lådor och 96 plockningsrobotar. Anläggningen är redan förberedd för att byggas ut i början av nästa år för att kunna fortsätta växa.  

Leverantör av systemet är Element logic, som varit med länge och hjälpt stora e-handlare som Boozt, XXL, Bergans och Intersport. Ole Sauar, som är vd och majoritetsägare av Jollyroom har arbetat med Element logic tidigare. 

– Det här är andra gången jag bygger en Autostore tillsammans med dem. Första gången var 2007 med vårt förra företag Komplett som då blev den första e-handlaren i Norden att automatisera sitt lagersystem, säger han. 

Trots att robotar nu tar över plocket betyder det inte att Jollyroom planerar att dra ner på sin personalstyrka. 

– Det är lätt att tänka att en automatiserad logistiklösning skulle ersätta lagerpersonal, men så är inte fallet. Vår nya Autostore är en investering i ytterligare tillväxt och tillväxt skapar arbetstillfällen. Den nya anläggningen har dessutom många ergonomiska fördelar för våra medarbetare såsom sänkt ljudnivå och ergonomiskt utformade packstationer, säger Cecilia Olsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109