23948sdkhjf

Ny generation tar över på Intereast

Oscar Törnqvist tar över rodret på sina föräldrars företag. Nu siktar man på digitalisering och nya länder.

Oscar Törnqvist har en gedigen yrkeskarriär inom transport- och logistiksektorn där han tidigare varit verksam som speditör, projektledare och trade lane manager hos DHL. Sedan han kom ”hem” till Intereast för sju år sedan har han haft rollen som operativ chef och vice vd, och arbetat nära bolagets grundare Karin och Peder Törnqvist, som också är hans föräldrar.

Med Oscar Törnqvist vid ratten kommer Intereast att sikta på digitalisering och kontor i nya länder.

– Precis som andra branscher påverkas transport- och logistikindustrin av digitaliseringen, det är också ett av Intereasts fokusområden för att fortsätta växa. Konkret handlar det exempelvis om automatiserade bokningssystem som integreras i kundernas affärssystem. I förlängningen kan det leda till att InterEasts roll blir ännu mer en rådgivande speditörspartner med expertis och know how, säger Oscar Törnqvist i ett pressmeddelande.

Intereasts målsättning är en årlig tillväxt på 15 procent, de ska nu satsa på att vidareutveckla sitt transport- och logistikkoncept från bland annat Rumänien och Turkiet, till andra europeiska marknader.

– De destinationer vi ser stor potential i är främst Tyskland, Polen och Nederländerna. Till att börja med arbetar vi med att sätta in egen trafik för att vara en trafikdrivande speditör och täcka det ökande behov vi ser hos befintliga kunder. Den långsiktiga målsättningen är att öppna kontor i alla tre länderna, vår erfarenhet i Rumänien och Turkiet visar att vi bäst uppnår full kontroll då.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125