23948sdkhjf

Stena invigde nytt kontor och nytt skepp.

Döpte ny tanker digitalt på det nya kontoret i Köpenhamn.

Närmare 200 gäster närvarade när Stena döpte IMOIIMAX-tankern Stena Immortal i det nya Stena-kontoret i Hellerup i norra Köpenhamn.

Dopet skedde på två platser samtidigt då fartyget befann sig i Houston där det redan tagits i drift. Själva dopet skedde digitalt med hjälp av modern teknik då en drönare fanns på plats som filmade och zoomade in när den klassiska champagneflaskan krossades via länk från Danmark av gudmor Jane Olsson Thorburn.

– Det här fartygsdopet med användning av ny tillgänglig teknik ligger i tiden. Vi siktar i allt på ökad effektivitet, så även när vi således med ett digitalt dop symboliserar ett mått av hållbarhet, effektivitet och ny teknologi, säger Erik Hånell, vd och koncernchef Stena Bulk i ett pressmeddelande.

MR-tankern Stena Immortal har byggts på det kinesiska varvet GSI (Guangzhou Shipbuilding International) i sydöstra Kina och ägs till lika delar av Stena Bulk och indonesiska Golden Agri Resources (GAR). Fartyget är det åttonde av totalt tretton IMOIIMAX-fartyg, som beställdes av Stena Bulk år 2012 och som slutlevereras i början av februari i år. Hon har sedan leverans i september 2016 ingått i ett av Stena Bulks globala logistiksystem med fokus på raffinerade oljeproduker, vegetabiliska oljor och kemikalier och som omfattar cirka 60 fartyg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063