23948sdkhjf

Första spadtaget för Wists nya satsning

Nya anläggningen för lastbilar, bussar påbörjad i Gällivare.

Bygget av Wist Last & Buss nya, toppmoderna anläggning för lastbilar, bussar och släp är nu igång för full fart i Gällivare. Det ceremoniella spadtaget togs på onsdagen 18:e oktober i närvaro av inbjudna gäster, kunder och anställda.

Själva spadtaget togs av Wist Last & Buss vd, Mats Karlsson Ek, och Johan Rahkola från NYAB, som är den entreprenör som utför bygget. Även om spadtaget togs först i oktober så har markarbeten påbörjats redan tidigare. Bygget beräknas stå klart till hösten 2018.

I takt med att antalet fordon ökat har även personalstyrkan utökats. I och med bygget av en ny anläggning ökar Wist kapaciteten för antalet fordon som kan hanteras i lokalerna och tillgängligheten för kunderna blir därmed bättre. Ökar beläggningen på verkstaden finns också möjlighet att utöka personalstyrkan.

– För alla oss som arbetar här i Gällivare är detta något otroligt stort och roligt att få vara med om. Vi kan vara med och påverka hur lokalerna ska se ut och fungera så att vi får det precis som vi vill ha det säger Håkan Darehed som tidigare arbetat som säljare och som nu är projektledare för bygget för Wist Last & Buss i Gällivare i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096