23948sdkhjf

Åkeriföretagen rullar ut digital komradio

Sveriges Åkeriföretag lanserar nu i samarbete med OrbiGo en digital komradio med namnet ”Sveriges Åkeriföretag SÅ-Riksnätet”. Därmed får åkeribranschen en snabb, säker och positionerad kommunikation.
OrbiGo Sveriges Åkeriföretag SÅ-Riksnätet är ett professionellt nät för yrkesanvändare, med en tjänst exklusivt framtaget och anpassat för åkerinäringen och yrkestrafiken i samarbete med Sveriges Åkeriföretag.
- OrbiGo Sveriges Åkeriföretag Riksnätet, även kallat SÅ-Riksnätet, bygger på sammankopplade basstationer som gör att du snabbt kan nå dina medarbetare var de än är, i fält, i skogen eller i staden, säger OrbiGos grundare Liza Biehl. Tjänster såsom talgrupper, GPS-positionering, personlarm med karta och statusmeddelanden mot uppdragsgivaren gör att vårt nät passar utmärkt för åkerinäringen. En annan stor fördel är att vi bygger täckning där kunden behöver den.
Ulric Långberg, branschansvarig i Sveriges Åkeriföretag, framhåller att samarbetet mellan OrbiGo och Sveriges Åkeriföretag är unikt i sitt slag, där resultatet är ett helt nytt kommunikationsnät skräddarsytt helt efter Sveriges Åkeriföretags önskemål.
- Tyngden ligger på snabb kommunikation, tillgänglighet och säkerhet för förarna i samband med effektivare ledning, säger han.
De nuvarande analoga Åkeri-rikskanalerna på 80 MHz kommer fasas ut och helt ersättas av OrbiGo SÅ-Riksnätets system.
OrbiGo är Sveriges största operatör för privata yrkessektorn inom digital kommunikationsradio i nätverk. Affärsidén är att erbjuda företag, organisationer och föreningar kommunikationstjänster i abonnemangsform med möjlighet till utökad täckning, där kunden behöver det och samverkan via digital kommunikationsradio.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078