23948sdkhjf

Rederiet lägger om containerlinje och lägger till i Helsingborg

Rederiet Ocean Network Express (ONE) omstrukturerar en befintlig europeisk containerlinje, med nytt anlöp i Helsingborgs Hamn en gång i veckan.

Helsingborg Hamn framhåller i ett pressmeddelande att den europeiska anslutningen stärks i och med det nya samarbetet med ONE.

– Vi är glada över att välkomna ONE med eget anlöp i Helsingborgs Hamn och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att förbättra och effektivisera servicen över hamnen, säger Anders Paulsson, KAM i Helsingborgs Hamn, i en kommentar.

Rederiet omstrukturerar sin befintliga linjetrafik, IBESCO, att omfatta totalt 11 europeiska hamndestinationer, med Helsingborg som ny destination. Linjen tafikeras med fyra containerfartyg.

– Genom att samarbeta med Helsingborgs Hamn strävar vi efter att möjliggöra smidiga och effektiva transporter för våra kunder och bidra till att stärka regionens position som en ledande logistikhub i södra Sverige, säger Yngve Johansson, vd för Ocean Network Express Scandinavia.

Premiäranlöpet går av stapeln den 27 maj.

Om Ocean Network Express

Ocean Network Express etablerades 2017 genom sammanslagningen av de tre japanska rederiernas ('K' Line, MOL och NYK) containerverksamheter. Utöver huvudkontoret i Singapore har man regionala huvudkontor i Hong Kong, Singapore, UK, USA, Brasilien och det nyligen öppnade regionalkontoret i UAE.

ONE har en flotta på drygt 200 fartyg med en kapacitet på mer än 1,8 miljoner TEU. Servicenätverket ONE erbjuder spänner över 120 länder runt om i världen.

Källa: Ocean Network Express

Slingans destinationer: Leixoes (PT) – Lissabon (PT) – London (UK) – Rotterdam (NL) – Helsingborg (SE) – Göteborg (SE) – Århus (DK) – Köpenhamn (DK) – Antwerpen (BE) – Rotterdam (NL) – Leixoes (PT).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109